de març 24, 2023

Proposta de la Junta de l'APVSMM per a estudiar el canvi de nom de "Colònia Vinyoles"

Benvolguts, la Junta de l’APVSMM està tramitant la sol·licitud de què es retoli l’accés al conjunt de cases de l'anomenada “Colònia Vinyoles”.

L’antic i únic rètol que hi havia al quilòmetre 7, que indicava “Sant Mateu de Montnegre”, va ser retirat ja fa temps i traslladat a la cruïlla del quilòmetre 8 i que adreça a l'església de Sant Mateu de Montnegre.

Aquest rètol, que s’hauria de col·locar a mà dreta pujant i a l’altura de les actuals bústies i que hauria de finançar la Diputació de Girona a petició de l’Ajuntament de Quart ha de contenir un nom que figuri al Nomenclàtor Oficial de Catalunya com a requisit.

El terme actual del conjunt de cases és el de "Colònia Vinyoles" i molt de veïns, i també la Junta de l'APVSMM  trobem el terme vell, inadequat i una mica connotat per despectiu (converteix els seus propietaris i veïns en “colons”).

Ens sembla molt millor el terme que fem servir habitualment de Veïnat del Puig d'en Vinyoles (Puig d'en Vinyoles té l’avantatge d’aparèixer ja ara al Mapa Topogràfic de Catalunya) i que conviuria amb el nom global del conjunt de cases i masies de l’àrea (i que dona nom a l’APVSMM) que és el de Veïnat de Sant Mateu de Montnegre.

Com veieu, modernitzar aquesta part del Nomenclàtor és una pretensió llargament covada i especialment rellevant i oportuna ara que estem treballant amb l'Ajuntament de Quart i carreteres de la Diputació de Girona la possible retolació dels accessos i la col·locació de bústies i un punt de trobada il·luminat.


L’Ajuntament ja ens ha dit que estaria disposat a fer la petició, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya a estudiar la petició i la Diputació a valorar la iniciativa de posar el rètol.

El terme, això sí, hauria de ser algun terme documentat en mapes previs o documentació registral.

Així les coses l’APVSMM, ha proposat, mitjançant el grup de Whatsapp de veïns una un procés participatiu (una enquesta) per conèixer quin és el seu parer sobre la denominació més adequada (totes les proposades compleixen d’entrada el requisit d’estar documentades)

L'enquesta s'ha desplegat el 24/03/2023 i estarà uns 15 dies oberta.

Els termes a escollir són:

  • Veïnat de Can Vinyoles
  • Veïnat del Puig d’en Vinyoles
  • Veïnat Vinyoles
  • Colònia Vinyoles
Esperem el resultat!!!


You Might Also Like

0 comments