de març 16, 2023

Ja hi tornem a ser, a partir del 15 de març fins al 15 d'octubre, en terrenys forestals no es pot fer foc sense autorització.

Amb l'arribada de la primavera i la falta de pluges, les condicions per propagar el foc són més favorables, i per tant el risc d'incendis és més alt. 


La mesura té com a objectiu prevenir incendis forestals, i per això, està prohibit fer foc sense autorització en terrenys forestals, tinguin arbres o no, i en la franja de 500 metres que els envolta.

No es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni tampoc marges propers a zones forestals. 

Tampoc es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. A les àrees de recreació i d'acampada i en les parcel·les d'urbanitzacions, només es podrà fer foc amb barbacoes d'obra amb mata guspires.

També està prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials que puguin causar un incendi, llançar coets, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.



You Might Also Like

0 comments