d’agost 19, 2023

Situació de sequera: comunicat de l'alcalde de Quart enviat a l'Associació



Benvolgudes entitats municipals de Quart,  

A les portes de finalitzar la temporada d’estiu, la situació de sequera que estem vivint a Catalunya des de finals de 2020 continua agreujant-se. Tot i que des del seu inici s’han activat plans i programes d’emergència, a més de mesures per alentir el descens de reserves dels embassaments i reduir els consums d’aigua, a dia d’avui la situació torna a ser problemàtica i els pronòstics no son massa positius sense tenir previsions de pluges que puguin repercutir la situació.  

Actualment, l’estat de les reserves dels embassaments dels sistemes de les conques internes de Catalunya es troba al 26% de la seva capacitat. Concretament, l’embassament del sistema del Ter (Sau – Susqueda) del qual s’abasteix el municipi de Quart, es troba per sota d’aquest valor i per tant, actualment ens trobem en ESTAT D’EXCEPCIONALITAT !!!  

Des de l’Ajuntament us volem demanar si us plau que siguem curosos i responsables amb el consum d’aigua i tinguem molt en compte les restriccions i limitacions d’aigua en els usos urbans que estableix l’Agència Catalana de l’Aigua per aquest estat d’excepcionalitat (https://sequera.gencat.cat/ca/inici/), així com en el Ban Municipal (https://www.quart.cat/ca/noticies/mesures-excepcionals-a-causa-de-la-sequera-hidrologica.html). 

Des de l’Ajuntament estem treballant amb urgència en assolir una nova planificació i gestió de l’aigua, prioritzant una sèrie de mesures d’urgència com son la recuperació de pous, millorar el rendiment de les xarxes i optimitzar-ne el consum.

 

Restem a la vostre disposició per qualsevol consulta o aclariment.

 

Salutacions,

 

Ferran Rodero

Alcalde

www.quart.cat





You Might Also Like

0 comments