de febrer 19, 2022


Comença el nou model de recollida selectiva d’escombraires al municipi de Quart: per sostenibilitat i per economia!



L’inici del model de recollida serà el dia 1 de març de 2002 dia en què desapareixeran tots els contenidors del municipi.

A partir d’aquell moment la recollida es farà amb el model porta a porta per a la major part  del poble.
Però no és el cas del Veïnat de Sant Mateu de Montnegre que excepcionalment seguirà utilitzant el model antic (no el nou porta a porta) amb lleugers retocs, essencialment el canvi d’ubicació dels contenidors (darrere l’espai on es fa el mercat i en un recinte tancat) i l’accés identificat al recinte on s’ubicaran).

Afecta igual a particulars i a activitats econòmiques (cases rurals, etc.) i en cada cas es pot estudiar singularitats i situacions específiques.

De moment no suposa cap canvi en les taxes i es manté la bonificació que tenim els veïns que estem en els disseminats en reconeixement del fet que som nosaltres qui “portem” les escombraries (no ens les recullen).

Per poder engegar el nou model ja es pot recollir el kit de recollida selectiva d’escombraries de cada habitatge al local de l’Estació (carrer del tren, 56):

ü  del 15 al 18 de febrer i el 21 de febrer de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h.


ü  del 19 i el 22 de febrer de 10 a 13 h.

El kit, pel que fa als habitatges dels disseminats com el de Veïnat de Sant Mateu és el següent:

ü  Caixa petita per recollir a casa l’orgànic

ü      1 rull de bosses d’escombraries d’orgànic (les següents ja ens l’haurem de comprar nosaltres, per exemple, als supermercats).

ü      2 jocs de claus magnètiques per accedir al recinte de contenidors que tindrem tancats en una caseta darrera del mercat (on ara ja hi ha uns contenidors i on faran els pròxims dies la caseta, que encara no hi és).

En paral·lel obriran una deixalleria a Palol d'Onyar i ja no es podrà anar a la de Girona com fins ara (es mantindrà la bonificació del 20% del rebut d'escombraires per aquells que utilitzen sovint la deixalleria).

Relacionat amb això aquestes són les preguntes que l’APVSMM va adreçar a l’Ajuntament i la resposta que ens hi ha donat:

- ¿Els veïns de Sant Mateu hauríem d'haver rebut la "butlleta" que anuncieu i que permetria recollir el kit? ¿O això no ens afecta, ja que no participarem del porta a porta?
SÍ, la majoria de butlletes les va portar casa per casa personal de l’Ajuntament. Si algú no la rebuda, no passa res, quan aneu a buscar el Kit al local de l’Estació ja us en donaran en blanc perquè les ompliu.

- Entenem que hem de recollir la targeta per poder accedir a l'espai tancat els mateixos dies i dates a l'espai de l'estació. És així?
Correcte. El vostre Kit no són els cubells, és la targeta (clauer), bosses matèria orgànica i el cubell domèstic airejat de matèria orgànica.

- ¿Aquesta targeta és la que ens permetrà accedir a la futura deixalleria de Palol d'Onyar?
Aquesta targeta (clauer) us permetrà accedir a l’àrea tancada, que se situarà a la plaça on es fa al mercat (final carrer Raval), on hi haurà tots els contenidors de recollida selectiva perquè pugueu dipositar les vostres bosses de residus. Per anar a la deixalleria ho podreu fer amb el QR de l’APP o donant el vostre nom.

- L'APP que ens hauria de permetre veure reflectits els nostres hàbits d'accés a la recollida de residus ens donarà informació a aquells que no fem servir el porta a porta?
Crec que sí, us mostrarà ús de l’àrea tancada i de la deixalleria.

- ¿El dia 1 de març, la deixalleria de Palol d'Onyar serà operativa?
Aquesta és la idea. La deixalleria de Palol d'Onyar obrirà de dilluns a divendres a la tarda i el dissabte al matí.

- Pel que fa a la recollida  de voluminosos, ¿el servei de recollida a domicili també se'ns aplica?
La recollida de voluminosos serà com ara. Cada dimecres podeu trucar perquè us ho vinguin a buscar.

- Entenem que el tema dels armaris (una alternativa per a certs habitatges) no ens afecta als veïns del veïnat de Sant Mateu, no?
No. Els armaris són espais molt petits on penjar cubells del porta a porta i això només està pensat per alguns habitatges disseminats ocupats tot l’any prop del nucli.

 Bé, sembla ja tot prou clar, no trobeu?

Una cosa important és ser curosos en la selecció de les diverses fraccions, reciclar millor, per assegurar l'èxit mediambiental i econòmic de la proposta i fer una contribució a la sostenibilitat i a posar fre al canvi climàtic.

Ens hem de posar les piles, per interès i per responsabilitat!!


Associació de Propietaris i Veïns de Sant Mateu de Montnegre


You Might Also Like

0 comments