de febrer 07, 2024


Celebrada l'Assemblea General Ordinària de l'APVSMM

Amb l'assistència de 15 socis de l'APVSMM es va celebrar ahir l'Assemblea General Ordinària de l'associació.

Les accions dutes a terme i aquelles amb voluntat de dur a terme de cara al futur, molt especialment amb la col·laboració de l'Ajuntament són les següents:

  1. Accions finalitzades

 

●        Tramitació i assignació de les noves bústies.

●        Enquesta entre els veïns pel canvi de nom de l’anomenada “Colònia Vinyoles”

 

  1. Accions en tràmit

 

●        Tramitació dels estatuts de l’APVSMM

●        Convertir les bústies velles en un punt de trobada del Veïnat (plafó amb mapa del Veïnat de Sant Mateu de Montnegre, dels camins públics i cases del i del veïnat del Puig d’en Vinyoles, llum amb detecció de proximitat amb alimentació amb placa solar i un rètol amb el nom del veïnat amb una solució per al rètol vell i del “Mas Gelats” sense sentit comunicatiu actualment.

●        Retolació dels carrers del Veïnat del Puig d’en Vinyoles.

●        Instància a l’Ajuntament (ja presentada) sobre com tractar de forma singular les distàncies de les tanques de les parcel·les de la colònia que no tenen solució raonable en l’actual POUM.

●        Canvi de nom de “Colònia Viñolas” per “Veïnat del Puig d’en Vinyoles”, d’acord amb les instruccions de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i posteriorment demana a la Diputació la retolació del veïnat a la carretera.

●        Manteniment del Web i del canal Whatsapp de l’APVSMM

  

  1. Propostes/peticions a tractar amb els veïns

 

●        Gestió de l’aigua. Els veïns ens fan arribar la seva preocupació per l’encariment de les “cubes” i per la vulnerabilitat dels habitatges aïllats davant situacions de sequera. Sol·liciten el suport de l’ajuntament. Una possible solució, aconseguir que l’ajuntament faciliti els permisos d’ampliació de cisternes promoure un informe tècnic d’opcions del Veïnat de captació alternativa d’aigua (xarxes captadores d’aigua de la rosada, màquines captadores d’aigua de la humitat ambiental, pous públics, etc.

●        Mantenir les franges realitzades al voltant del veïnat.

 

  1. Propostes de les següents àrees a tractar amb l’Ajuntament

 

●        Millora de la comunicació de les diverses àrees de l’Ajuntament amb l’APVSMM i reconeixement de la nostra funció com a elements intermediaris de comunicació i dinamització amb els veïns.

○         Fer una reflexió sobre la millora de l’apartat d’entitats socials de la web de l’Ajuntament.

○         Canalitzar informació i avisos sobre batudes de caçadors, talls de corrent, actuacions de les brigades, etc.

○         Incloure l’APVSMM en el Grup d’Informació de l’Ajuntament de Quart que avisa de Plens i altres i que permetria la participació de l’APVSMM als Plens?

●        Estudiar conjuntament l’establiment d’una taxa municipal per a creació i manteniment d’unes franges forestals com les que té establerta l’Ajuntament de Llançà, Bescanó per a Mas Llunes i singularitzar Quart com un municipi forestal sensible.

●        Actuacions adreçades als veïns que no varen desbrossar el 2021 les respectives parcel·les quan la majoria ho va fer instats per l’Ajuntament.

●        Desenvolupament del Pla d’autoprotecció per al Veïnat del Puig d’en Vinyoles

●        Elaborar un Pla de manteniment dels camins públics del veïnat i de les vorals, marges i desaigües que inclogui:

○         Poda de les tanques vegetals de les parcel·les del Veïnat del Puig d’en Vinyoles (mal anomenat “la Colònia”) que envaeixen els camins.

○         Millorar el col·lector d’aigües davant de Can Batllori i Can Llucià.

○         Prioritzar els eixos els Àngels - Santa Pellaia, Sant Mateu - Montnegre - Sant Sadurní.

○         Millorar un parell de punts del camí dels Mas Gelats.

○         Millora del tram de camí que baixa de Can Vinyoles vell al camí dels Àngels amb un formigonatge del paviment (que és l’alternativa natural de sortida d’emergència del Veïnat del Puig d’en Vinyoles (mal anomenat “la Colònia”).

○          Adequació i/o senyalització de les esquenes d’ase que algú sense permís va fer al camí públic davant de Can Bertran nou.

●        Suport de l’Ajuntament a la petició a ENDESA per tal que elabori un procediment d’avisos als veïns mitjançant l’APVSMM dels talls de corrent (previstos i imprevistos).

●        Estudiar la iniciativa, amb els veïns implicats, de geolocalitzar les masies i habitatges aïllats per millorar la seguretat i les actuacions en cas d’emergència o necessitat d’assistència.

●        Suport de l’Ajuntament a la petició a Telefònica per tal que arregli els postes malmesos del veïnat.

●        Coordinació entre l’Ajuntament i l’APVSMM pel que fa a l’organització de festes, efemèrides i activitats de caràcter social i veïnal (festa major o altres iniciatives semblants).

●        Mantenir contactes amb el nou consistori per tal de donar continuïtat a les accions engegades 

 

Pel que fa als aspectes econòmics es va aprovar passar pel banc els pròxims dies la primera quota que carrega l’associació i que correspon a la de l’exercici de 2024

D’altra banda, l'Assemblea va aprovar la nova composició de la Junta que queda d'aquesta manera.

Presidenta: Alèxia Carbó i Canadell

Secretari: Pere Bordas i Galobardes

Tresorer: Martí Comamala i  Laguna

Vocal: Susanna González i Tubau

Vocal: Jaume de Montserrat i Nonó


Finalment, poc abans de finalitzar l’AGO es va comptar amb la presència l’alcalde de Quart, Ferran Rodero, que va venir a saludar i debatre obertament amb els assistents. S’intercanvien paraules per part d’ell i de tots els assistents i emplaça la Junta a una pròxima reunió amb l’Ajuntament per treballar la llista de propostes a treballar conjuntament que se li ha fet arribar i que està pendent de data i hora de cara als pròxims dies. També va emplaçar al conjunt de socis a la sessió que el dia 04/03 organitza l’Ajuntament de presentació ciutadana dels pressupostos municipals i de participació dels veïns que es farà a l’Església de Sant Mateu de Montnegre de la qual s’està fent difusió. 

 

You Might Also Like

0 comments