de juny 03, 2023

Resultats de la votació per al canvi de nom de la “Colònia Vinyoles”: Una decisió col·lectiva

El mes d’abril de 2023 hi ha hagut la votació promoguda per l’APVSMM a través del grup de veïns que tenim al WhatsApp pel canvi de nom de l’anomenada ”Colònia” Vinyoles.

Tots els noms proposats tenien documentada la seva pertinent justificació històrica.

L’anomenada “Colònia Vinyoles” fa referència a una part, a l’epicentre del nostre “Veïnat de Sant Mateu de Montnegre” que és l’àmbit social i territorial de la nostra APVSMM. És per entendre’ns un subconjunt, una part, del conjunt com ho són els masos i masies disseminats pel territori del Veïnat.

Aquesta és una decisió important que afecta la identitat i l'esperit comunitari que compartim i que caldrà tramitar amb les administracions: Ajuntament de Quart i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (Nomenclàtor Major).

Des de l’APVSMM volem agrair-vos la participació activa en aquest procés participatiu que posa de manifest l'interès i la implicació de la nostra comunitat en aquest procés.

Resultats de la votació.

En total, vam rebre una important participació de veïns i després d'un període de recollida de vots el recompte final és el següent:

Amb un total de 15 vots, el resultat és el següent:

Opció “Veïnat del Puig d’en Vinyoles”: 14 vots

Opció “Veïnat Vinyoles”: 1 vot

Opció “Veïnat de Can Vinyoles”: 0 vots

Opció “Colònia Vinyoles”: 0 vots.

Per tant l’opció inequívocament guanyadora resultant d’aquesta votació popular és la de "Veïnat del Puig d’en Vinyoles.”

I les pròximes passes?

Ara que s'ha pres la decisió sobre el nou nom del veïnat, l'associació de propietaris i veïns treballarà estretament amb l’Ajuntament de Quart per tal de tramitar el canvi oficial del nom. L’Ajuntament és qui està legitimat per fer aquesta petició a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (que elabora el Nomenclàtor Major).

La proposta de l’APVSMM pretén que convisquin harmònicament els termes de Veïnat de Sant Mateu de Montnegre (el tot) amb el de Veïnat del Puig de Vinyoles (una part).

Això permetrà que es reflecteixi en els futurs mapes de l’àrea i permetrà demanar a la Diputació que reflecteixi ambdós termes en la retolació de la carretera:

  • La de Veïnat de Sant Mateu de Montnegre a l’altura del Km. 4 i 6 (Can Quintana) on comença.
  • La de Veïnat del Puig d’en Vinyoles on comença, allà on hi ha les bústies velles (i que hem demanat a l’Ajuntament de convertir amb un “Punt de Trobada”) i del rètol anacrònic que fa anys hi ha del Mas Gelats.

Això conviuria amb l’actual rètol de “Sant Mateu de Montnegre”, a la cruïlla del quilòmetre 8, que adreça a l'església de Sant Mateu de Montnegre.

Us mantindrem informats dels avanços i dels tràmits que es vagin fent i esperem continuar comptant amb la vostra col·laboració i participació com fins ara i en base sempre al parer i benefici majoritari dels veïns.

You Might Also Like

0 comments