de gener 02, 2023


Crema de restes vegetals: des del 2/1/23, ja es pot tornar a demanar el permís ordinari per cremar-les

El passat 24 de desembre es va publicar al BOE la Llei 30/2022 de 23, per la qual es regula el sistema de gestió de la Política Agraria Comuna (PAC). Aquesta llei modifica diversos diverses normes i en particular la tan esperada modificació de la Llei 7/2022 de residus (crema de restes agrícoles), en concret la disposició final onzena, 2.3:
 
“Con carácter general, no está permitida la quema de residuos vegetales generados en el entorno agrario o silvícola. No obstante, de acuerdo con la letra C de la parte 2 del anexo III y con el considerando 22, ambos de la Directiva (UE) 2016/2284 del Parlamento Europeo y del Consejo, de 14 de diciembre de 2016, relativa a la reducción de las emisiones nacionales de determinados contaminantes atmosféricos, por la que se modifica la Directiva 2003/35/CE y se deroga la Directiva 2001/81/CE, las pequeñas y las microexplotaciones agrarias quedan dispensadas de esta regulación”.
 
Ara bé, cal recordar que les explotacions dispensades de la prohibició de crema de residus vegetals segueixen, però, estant subjectes a la normativa en matèria de prevenció d’incendis i per això cal que comuniquin la crema de restes vegetals entre el 16 d’octubre i el 14 de març. Tal com es feia abans de l’entrada en vigor de la Llei 7/2022.
 
La previsió és, doncs, que a partir del dia 11 de gener també es pugui tramitar a través dels ajuntaments que donin aquest servei a la seva ciutadania.

En qualsevol cas, però, ja a partir del 2 de gener de 2023, però, les petites explotacions agrícoles, ramaders i silvícoles podran tornar a cremar els residus vegetals que es generin a l'entorn agrari i silvícola amb l'anterior procediment de comunicació de crema, ja que ja s'ha habilitat de nou al web el tràmit de comunicació de crema.

Terminis:

  • Sol·licitud d'autorització per a activitats amb risc d'incendi forestal: del 15 de març al 15 d'octubre.
  • Comunicació de crema: del 16 d'octubre al 14 de març.
  • Sol·licitud d'autorització crema de restes vegetals: tot l'any.

You Might Also Like

0 comments