de juny 28, 2022

BON ESTIU ... esclarissades, foc i accions i constitució de l'Associació


Benvolguts veïns. Com bé recordeu a finals de l’any passat i començaments d’enguany l’Ajuntament de Quart ens va presentar a tots els veïns implicats el Pla de Protecció Incendis 2021_Colònia Vinyoles.

D’allà en va sortir el compromís legal, però sobretot ètic i col·lectiu, de fer la neteja, l’esclarissada, almenys dels 25 metres perimetrals al voltant de les respectives edificacions: pel benefici de cadascú de nosaltres i, sobretot, de tothom.

De fet, aquell impuls va servir per configurar l’embrió d’Associació de Propietaris i Veïns de Sant Mateu de Montnegre que ja us vàrem presentar i que ens ha permès fer el web de l’Associació (https://apvsmm.blogspot.com). La constitució formal, un fre evident per la nostra activitat, l’ha posat una burocràcia inoperant, infinita de la Generalitat que fa que més de mig any després encara ens té pendent, per detalls menors, la legalització dels estatuts. Sense això, no podem operar legalment com associació ini podem obrir cap compte a cap entitat financera ni, derivat d’això, cobrar les quotes.

Però no estem parats encara que aparentment ho pugui semblar. Hem mantingut un diàleg permanent amb l’Ajuntament el resultat del qual ben aviat estarem en condicions d’anunciar-vos-en el contingut i els avenços (presència de la nostra web a la seva (https://www.quart.cat/ca/llistat-entitats-municipals.html), col·locació d’unes bústies noves, el desbrossament dels camins públics, la solució a les "esquenes d’ase" (els nyanyos o bonys irregulars i perillosos) que algú maldestre ha fet transversalment travessant el camí i sense autorització al camí públic dels Àngels, just davant de Can Bertran nou, l’emporlanat de l’enllaç amb el camí dels Àngels, la participació en allò que ens afecta al veïnat dels pressupostos del 2023, etc.).

Bé, tornem a les esclarissades. Molts dels veïns varen actuar ja de seguit fent neteges a fons de les respectives parcel·les, altres més cançoners varen tardar una mica, altres empesos per un requeriment per carta de l’Ajuntament previ informe dels Agents Rurals. Altres, molt pocs, però del tot negligents no han fet res. I ara caldrà estar atent amb què passarà amb aquests casos que posen en perill la seva propietat però també la dels altres veïns i del conjunt del nostre paisatge. Per això és tan important l’autoexigència com l’exigència de tothom amb tothom i l'exercici de les seves competències per part de les administracions.

A veure què caldrà fer, quines mesures legals o de tota mena caldrà dur a terme, en aquells casos que per incompliment del Pla o, Déu no ho vulgui, per la responsabilitat que això pot suposar en cas d'un foc o de la gravetat de l'afectació a les propietats alienes, públiques o privades, que la desconsideració i manca d'esclarissada pogués suposar. Des de l'APVSMM us saludem tot desitjant que el foc respecti el nostre veïnat, país i paisatge.

Que passeu un molt bon estiu!

You Might Also Like

0 comments